Vastgoed

Bezetting van panden is voor vastgoedeigenaren cruciaal. Als integraal partner voor gebouwtechniek denkt Unica graag met eigenaren mee om hun panden zo aantrekkelijk mogelijk te maken én te houden. Sleutelbegrippen daarbij zijn comfort, veiligheid, duurzaamheid en integrale dienstverlening.

Eenvoudig inzicht in luchtkwaliteit met Building Insight | Air

Building Insight Air

Veel kantoorfuncties worden sinds het uitbreken van de coronacrisis hoofdzakelijk vanuit huis verricht. Sommige organisaties hebben hun kantoren helemaal gesloten en alle medewerkers opgedragen vanuit huis te werken, andere organisaties hebben hun kantoortuinen aangepast en kiezen voor een beperkte bezetting. Hoe dan ook is werken op kantoor door corona compleet veranderd.

Organisaties anticiperen op methodes waarop medewerkers weer in een veilige omgeving kunnen terugkeren naar kantoor, zodat zij elkaar weer kunnen ontmoeten. Dat brengt wel de verantwoordelijkheid met zich mee dat alle facilitaire maatregelen zijn genomen om coronarisico’s te minimaliseren. Unica biedt daarvoor Building Insight | Air, een oplossing waarmee permanent inzicht wordt geboden in de luchtkwaliteit van kantoorruimtes.

> Meer informatie

Integrale dienstverlening
Als allround technisch dienstverlener kan Unica alle techniek in en om een gebouw verzorgen; van klimaatinstallaties en stroomvoorziening tot uitgebreide ICT-infrastructuur en computeraansluitingen. Ook voor luchtbehandelingsinstallaties of complexe beveiligingsinstallaties in een multifunctioneel gebouw met meerdere gebruikers zijn vastgoedeigenaren bij Unica aan het juiste adres. Unica biedt een totaalpakket en zorgt ervoor dat gebruikers in hun dagelijkse gang van zaken zo min mogelijk worden gestoord. Unica voert onderhoudswerkzaamheden of verbouwingen dan ook snel en zo geruisloos mogelijk uit. 

Vastgoed verduurzamen
Als een van de duurzaamste technisch dienstverleners van Nederland past Unica de verduurzaming van gebouwen toe bij zijn opdrachtgevers. Unica doet dit zelf ook met zijn eigen vastgoed. Het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken is bijvoorbeeld gecertificeerd met een 3 sterren BREEAM-NL In-Use certificaat. BREEAM maakt de huidige duurzame positie van gebouwen en de mogelijkheden voor verdere verduurzaming inzichtelijk. En dat is nodig, want een belangrijk deel van de verduurzamingsopgave ligt in het aanpakken van de bestaande bouw.

Bekijk in deze film hoe Unica zijn hoofdkantoor heeft verduurzaamd: