Verpleegcentrum Talma Hûs kiest voor lage druk watermist van Unica

Huiselijkheid staat bij Talma Hûs, verpleegcentrum van Elkander, centraal; de zorg is er ‘op bezoek’. In dit verpleegcentrum, waar onder andere mensen met dementie wonen, is de zorg zoveel mogelijk afgestemd op de individuele wensen. Met 138 appartementen en negen huiskamers biedt Talma Hûs veiligheid met een open karakter.

Sjouke Hoogland is vastgoedadviseur bij Talma Hûs. De keuze voor lagedruk watermist in de bestaande situatie is volgens hem de juiste gebleken. “Lage druk watermist heeft als voordeel dat het minder water verbruikt bij het blussen van een eventuele brand en dus ook minder waterschade veroorzaakt.” Over de voorbereiding zegt de heer Hoogland: “We wilden voor onze kwetsbare bewoners zo min mogelijk onrust creëren. Dit hebben we opgelost door één van de negen huiskamers als roulatiekamer te gebruiken. Zo konden de medewerkers van Unica hun werk ongestoord doen en hadden die bewoners geen onnodige afleiding.”

De heer Hoogland is meer dan tevreden over de manier waarop Unica het project heeft aangepakt. “Wat vooral opviel was de manier waarop de medewerkers van Unica met de bewoners omgingen. Ze gaven de bewoners een arm en brachten ze zo naar de andere ruimte. Dit gaf onze cliënten een veilig gevoel.” “Ik ben trots dat we gecertificeerd zijn en dat de brandweer zeer tevreden is”, aldus Hoogland. “We zijn aangenaam verrast hoe gedegen en professioneel Unica heeft meegedacht en meegewerkt aan een goede brandveilige situatie bij Talma Hûs. De bewoners, families en onze medewerkers zijn veilig en voelen zich veilig. En dat is het allerbelangrijkste.”

 

Projectinformatie

Opdrachtgever Elkander
Type bouw bestaande bouw
Looptijd 10 maanden
Bruto vloeroppervlak

4500m2

Installatie lage druk watermist
Aantal sproeikoppen 520
Overige werkzaamheden pompkamer, watervoorraadtank en sprinklermeldcentrale