Actueel

De Jumbo-Visma Plannerapp: een samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Unica ICT Solutions

De uitdagingen voor schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma zijn wegens alle successen van de teams de afgelopen jaren vooral op het gebied van logistiek steeds groter geworden. Om deze te tackelen zocht het team naar een overzichtelijkere en makkelijkere manier om hun logistieke planning te organiseren. Team Jumbo-Visma trok bij ons Business Applications-team aan de bel om een tool te ontwikkelen waarmee ze kunnen werken naar het doel: de beste zijn! Uit deze samenwerking is de Jumbo-Visma planner app voortgevloeid. Benieuwd hoe deze samenwerking tot stand is gekomen en de applicatie gebruikt wordt? Je ziet het in de video!

Unica neemt IT-detacheerder Working Spirit over

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, neemt IT-detacheerder Working Spirit uit Deventer over. Working Spirit is sinds de oprichting in 2003 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de landelijke markt van ICT-detachering en beschikt over ruim 150 IT-specialisten. Het bedrijf wordt onderdeel van het cluster Unica ICT Solutions, een snelgroeiende allround ICT-dienstverlener met 250 werknemers. De expertise en capaciteit van Working Spirit zorgen voor een forse uitbreiding van de kennis binnen dit cluster en detachering van IT-specialisten kan als nieuwe dienstverlening aan klanten worden aangeboden. 

Snelle groei Unica in 2021 en sterk groeiperspectief

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft ook in 2021 uitstekende resultaten behaald. De bedrijfsomzet groeide met 23% tot € 663 miljoen (2020: € 539 miljoen). De ruime omzet- en winstgroei die Unica in de afgelopen jaren noteerde werd daarmee ook in 2021 onverminderd voortgezet. Het operationele resultaat (EBITDA) liet een sterke groei zien van 37% naar € 56,4 miljoen (2020: € 41,2 miljoen). De jaarcijfers onderstrepen het sterke toekomstperspectief van de technische dienstverlening in het algemeen en van het krachtige netwerk van Unica-bedrijven in het bijzonder. Vanwege het sterke groeipotentieel van de negen bedrijvenclusters verwacht Unica in 2022 opnieuw een hoger rendement en een omzetgroei naar minimaal € 750 miljoen te kunnen realiseren.