Beheerder Brandmeldinstallatie

 

Cursus informatie
Cursus: beheerder brandmeldinstallatie
Aantal lesdagen: 2
Locatie cursus: Unica Fire Safety te Hoevelaken / op locatie
Cursusmateriaal: cursusboek (inclusief)
Afsluiting: examen door NIBHV (inclusief)
Aantal deelnemers: max. 12


De norm NEN 2654-1 schrijft voor dat organisaties die wettelijk verplicht zijn een brandmeldinstallatie in het gebouw aan te brengen, een beheerder moeten aanstellen die hiervoor is opgeleid. De beheerder is namens de organisatie verantwoordelijk voor het beheer, de controle en het onderhoud van het brandmeldsysteem. Andere taken van de beheerder zijn het bijhouden van het logboek en de beheerder is het aanspreekpunt voor de brandweer.

De kwalificaties van de beheerder worden met het diploma Beheerder Brandmeldinstallaties van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBVH) aangetoond. Deze 2-daagse cursus van Unica Fire Safety leidt deelnemers op tot NIBHV gecertificeerd 'Beheerder Brandmeldinstallaties'.
 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die als beheerder verantwoordelijk worden voor het beheer van de brandmeldinstallatie. Dit kunnen zowel medewerkers van een technische dienst, BHV'ers (bedrijfshulpverleners) of andere medewerkers zijn. Ook medewerkers die zelf de periodieke testen van de brandmeldinstallatie uit willen gaan voeren kunnen deze cursus volgen. Specifieke voorkennis over brandmeldinstallaties is niet vereist.
 

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 2 lesdagen. Op de eerste cursusdag wordt de theorie besproken en krijgen deelnemers opdrachten mee die zij in de praktijk moeten uitvoeren. De tweede lesdag wordt afgesloten met het NIBHV examen. Bij positief resultaat wordt het erkend NIBHV diploma toegestuurd.

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Voorschriften, normen en eisen, die gesteld worden aan brandmeldinstallaties.
  • De werking van automatische melders.
  • Brandmeldinstallaties en de sturingen en signaleringen.
  • Wanneer moet een brandmeldinstallatie worden getest?
  • Uitvoering klein onderhoud.
  • Het beheer en het invullen van het logboek.
  • Welke documenten horen bij een brandmeldinstallatie?
     

Locatie cursus

De cursus wordt in de regel gegeven in de cursusruimte van Unica Fire Safety te Hoevelaken. Desgewenst kan de cursus ook op locatie worden verzorgd.

 

"Wilt u meer informatie ontvangen? Of de mogelijkheden voor een cursus op locatie bespreken?"

 

Neem vrijblijvend contact op