Trainingen

Naast de juiste brandbeveiligingsinstallatie(s) is het voor een goede brandveiligheid belangrijk dat de organisatie goed geregeld is. Uit ervaring blijkt dat de techniek meestal prima op orde is, maar dat de organisatie er omheen vaak nog veel kan verbeteren. Unica Fire Safety kan ondersteunen en bijstaan om de kennis en kunde van personeel te vergroten door middel van trainingen.
 

Beheer brandmeldinstallatie

Als eigenaar of gebruiker van een gebouw waar een brandmeldinstallatie aanwezig is, bent u verplicht één of meerdere beheerder voor de installatie(s) aan te stellen. De beheerder is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de installatie, het bijhouden van het logboek en is daarnaast het eerste aanspreekpunt voor de brandweer. U kunt het beheer en onderhoud door een erkend onderhoudsbedrijf laten uitvoeren, zoals Unica Fire Safety. Het is ook mogelijk om sommige beheertaken zelf uit te voeren indien uw beheerder de benodigde opleiding en instructie heeft gekregen.

Unica Fire Safety verzorgt 2-daagse trainingen die deelnemers opleiden tot een beheerder brandmeldinstallatie met erkend NIBHV certificaat. Tijdens deze cursus leren deelnemers alles over de beheertaken en de relevante normen en voorschriften.
 

Cursus beheerder brandmeldinstallaties