Leidinginspectie

Doet de sprinklerinstallatie het nog?

Ondanks regelmatig onderhoud aan de sprinklerinstallatie kan er iets misgaan, zonder dat het gelijk zichtbaar is. Door corrosievorming kunnen de leidingen van een blusinstallatie gaan lekken, blokkeren of corroderen. Als er dan brand uitbreekt kan het systeem uitvallen en niet de gewenste bescherming bieden. Dit soort scenario’s wilt u uiteraard voorkomen! Het is daarom van belang om de staat van uw installatie periodiek te laten onderzoeken.

Vanuit de voorschriften voor beheer en onderhoud moeten sprinklerinstallaties ten minste eens per 15 jaar inwendig worden onderzocht. Unica kan dit onderzoek voor u verzorgen. Met een inwendige leidinginspectie brengen we in kaart hoe de kwaliteit van uw installatie ervoor staat. Wanneer er sprake van corrosievorming is komt dit tijdens het onderzoek aan het licht. Op basis van onze bevindingen wordt indien nodig een passende oplossing voorgesteld om problemen te verhelpen en de installatie weer in topconditie te brengen.
 

Wat houdt een leidinginspectie in?

Tijdens het onderzoek nemen we verschillende watermonsters voor controle op de aanwezigheid van bacteriën die microbiologische corrosie veroorzaken. Daarnaast bekijken we met een endoscopische camera de binnenkant van de leidingen van de blusinstallatie en leggen we beeldmateriaal vast om de staat van het leidingwerk te onderzoeken. Aan de hand van deze bevindingen maken we een rapportage en stellen we bij problemen een passende oplossing voor met een bijbehorend plan van aanpak. Daarmee kan direct actie ondernomen worden om de installatie weer optimaal te laten functioneren.

In onderstaande video laten we zien hoe een leidinginspectie in z'n werk gaat.

Unica adviseert een periodieke leidinginspectie in een cyclus van 5 jaar om de installatie in topconditie te houden. Bij Unica Fire Safety kunt u een abonnement afsluiten voor een periodiek leidingonderzoek. Wij zorgen ervoor dat uw installatie in goede staat blijft en de brandveiligheid in uw gebouw gewaarborgd blijft.

 

Endoscopische camera Unica

Laat uw watermist installatie onderzoeken

Sinds kort heeft Unica Fire Safety een nieuwe endoscopische camera met een hoge resolutie camera van slechts 8mm groot. Door de kleine diameter en flexibele slang is het met deze camera ook mogelijk om de leidingen van watermistsystemen inwendig te onderzoeken.

Neem contact met ons op

 

Download
Unica Fire Safety - Sprinkler PreScan - Brochure