Cleanrooms

 

Wat is een cleanroom?

Cleanrooms zijn ruimtes waarin geen stof en organismen voorkomen. Dit komt omdat de ruimtes zijn voorzien van speciale luchtinstallaties. De ruimte is gecontroleerd en bevat daardoor zo min mogelijk deeltjes in de lucht. Cleanrooms komen veel voor bij elektronica, productontwikkeling en in de farmaceutische industrie.

Iedere cleanroom is anders. Dit komt omdat de eisen voor een cleanroom in iedere sector weer anders zijn. Uiteraard is het van groot belang om continu rekening te houden met de wettelijke eisen die aan een cleanroom gesteld worden. De inzet van de juiste installatietechniek in combinatie met het juiste ontwerp is daarbij van groot belang. Unica Building Services streeft daarbij naar de hoogste kwaliteit en zorgt voor een duurzame inzet van de beschikbare middelen. 

Unica Building Services heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van cleanrooms van verschillende industriële sectoren. Tijdens een project staat u altijd direct in verbinding met een van onze projectleiders. Snel en makkelijk schakelen wordt daardoor mogelijk. Samen zorgen voor een cleanroom met het perfect binnenklimaat voor uw sector!

Ontwerp cleanroom

Omdat iedere sector verschillende eisen aan een cleanroom stelt, is het ontwerpen ervan een heel precies proces. Een cleanroom wordt uiteraard ontworpen aan de hand van de wettelijke eisen die van toepassing zijn op uw industriële sector. Allereerst gaan we met u in gesprek. Wat zijn de wensen en behoeften voor de cleanroom? Vervolgens gaan we aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. Na goedkeuring gaan we aan de slag met de planning en de daadwerkelijke bouw van de cleanroom. 

De schoonmaak van een cleanroom

Aangezien hygiëne en schoon werken de belangrijkste aspecten zijn in een cleanroom, is de schoonmaak dan ook uiterst belangrijk. Het vraagt om de volle aandacht en vergt precisie van de schoonmaakmedewerkers. Tijdens het ontwerpen van de cleanroom houden we alvast rekening met de schoonmaak van de ruimte. We letten bijvoorbeeld op de inrichting van de ruimte en zorgen ervoor dat de schoonmaakmedewerkers overal gemakkelijk bij kunnen.

Onze jarenlange kennis en deskundigheid zetten we ook graag in om u te adviseren over energiezuinigheid en duurzaamheid. Daarnaast delen we graag onze productkennis met u zodat u als product owner ook op de hoogte bent van de werking van een cleanroom.