Actueel

Unica-kantoor Bodegraven na grootschalige renovatie naar label A++

De medewerkers van Unica die werkzaam zijn vanaf het kantoor in Bodegraven, beschikken sinds dit voorjaar over een prachtig vernieuwd pand. Na een grootschalige renovatie werd het kantoor in april opnieuw in gebruik genomen door de ruim 150 medewerkers die Bodegraven als standplaats hebben. Los van de modernisering werd er ook een forse verduurzamingsslag gemaakt; het 50 jaar oude pand kreeg na de renovatie een A++ label toegekend.

Unica maakt slimme beveiliging toegankelijk voor middensegment bedrijfsleven en overheid

Unica richt zich met het nieuw opgezette bedrijf Unica Smart Security specifiek op het middensegment van het bedrijfsleven en overheid. Het bedrijf legt zich toe op slimme securityoplossingen voor fysieke omgevingen in dit deel van de markt. Door de landelijke serviceorganisatie te combineren met cloudoplossingen kan Unica Smart Security de behoefte aan snelle, slimme beveiligingsoplossingen in dit segment invullen. Voor die invulling kan het bedrijf ook gebruikmaken van de kennis binnen het cluster Unica Access & Security, waarin marktleider Nsecure een leidende positie heeft in de high-end securitymarkt. 

Snelle groei Unica in 2021 en sterk groeiperspectief

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft ook in 2021 uitstekende resultaten behaald. De bedrijfsomzet groeide met 23% tot € 663 miljoen (2020: € 539 miljoen). De ruime omzet- en winstgroei die Unica in de afgelopen jaren noteerde werd daarmee ook in 2021 onverminderd voortgezet. Het operationele resultaat (EBITDA) liet een sterke groei zien van 37% naar € 56,4 miljoen (2020: € 41,2 miljoen). De jaarcijfers onderstrepen het sterke toekomstperspectief van de technische dienstverlening in het algemeen en van het krachtige netwerk van Unica-bedrijven in het bijzonder. Vanwege het sterke groeipotentieel van de negen bedrijvenclusters verwacht Unica in 2022 opnieuw een hoger rendement en een omzetgroei naar minimaal € 750 miljoen te kunnen realiseren.