Transport & Logistiek

In logistieke centra zijn doorgaans grote oppervlaktes, veel stellingen en veel secties en/of compartimenten. Daarbij is het niet altijd mogelijk om de ruimtes goed te overzien. Opgeslagen goederen vormen een aantrekkelijk doelwit voor diefstal. De oplossingen van Unica Access & Security bieden daar bescherming tegen. Met de jarenlange ervaring in de sector transport en logistiek weet Unica Access & Security de opslag van zeer uiteenlopende type goederen te beveiligen.

Met de huidige techniek is het mogelijk om in logistieke centra de noodzakelijke beveiligingsinstallaties in te zetten voor procesoptimalisatie. Door middel van intelligente cameraoplossingen wordt het mogelijk om vast te stellen hoe en op welk moment het proces is verstoord en goederen zijn beschadigd, ontvreemd of gesaboteerd. Kosten die veroorzaakt zijn door schades, onderzoek, herbezorging, schadeclaims, etc. kunnen hiermee sterk gereduceerd worden. Op basis van deze kostenbesparingen kan een terugverdientijd worden vastgesteld.

Door de toepassing van PSIM oplossingen of Security Management Systemen is het mogelijk om een brede range aan beveiligings- en veiligheidssystemen te integreren. Door toepassing van geïntegreerde oplossingen kunnen op effectieve en eenvoudige wijze meerdere gebouwdelen, secties of compartimenten worden gemonitord en beheerd. Bij calamiteiten en incidenten is men beter in staat om adequaat te reageren en maatregelen te nemen. Naast een hogere mate van veiligheid en beveiliging kan een PSIM oplossingen ook ‘business intelligence’ bieden waarmee bedrijfsprocessen te optimaliseren zijn.