Actueel

Unica neemt security managementbedrijf EAL over

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, neemt security managementbedrijf EAL uit Apeldoorn over. EAL is een van de leidende partijen in de ontwikkeling en implementatie van security management en toegangscontrole systemen. EAL is met haar 50-jarig bestaan een van de meest ervaren bedrijven in de ontwikkeling van hard- en software op dit terrein. Het bedrijf telt 35 werknemers, waarvan 15 werknemers actief zijn op R&D. Met vestigingen in Apeldoorn en Amsterdam bedient EAL onder meer hulpdiensten, ziekenhuizen, banken, verzekeraars, de rijksoverheid en Schiphol.

Unica maakt slimme beveiliging toegankelijk voor middensegment bedrijfsleven en overheid

Unica richt zich met het nieuw opgezette bedrijf Unica Smart Security specifiek op het middensegment van het bedrijfsleven en overheid. Het bedrijf legt zich toe op slimme securityoplossingen voor fysieke omgevingen in dit deel van de markt. Door de landelijke serviceorganisatie te combineren met cloudoplossingen kan Unica Smart Security de behoefte aan snelle, slimme beveiligingsoplossingen in dit segment invullen. Voor die invulling kan het bedrijf ook gebruikmaken van de kennis binnen het cluster Unica Access & Security, waarin marktleider Nsecure een leidende positie heeft in de high-end securitymarkt. 

Snelle groei Unica in 2021 en sterk groeiperspectief

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft ook in 2021 uitstekende resultaten behaald. De bedrijfsomzet groeide met 23% tot € 663 miljoen (2020: € 539 miljoen). De ruime omzet- en winstgroei die Unica in de afgelopen jaren noteerde werd daarmee ook in 2021 onverminderd voortgezet. Het operationele resultaat (EBITDA) liet een sterke groei zien van 37% naar € 56,4 miljoen (2020: € 41,2 miljoen). De jaarcijfers onderstrepen het sterke toekomstperspectief van de technische dienstverlening in het algemeen en van het krachtige netwerk van Unica-bedrijven in het bijzonder. Vanwege het sterke groeipotentieel van de negen bedrijvenclusters verwacht Unica in 2022 opnieuw een hoger rendement en een omzetgroei naar minimaal € 750 miljoen te kunnen realiseren.