Unica Foundation

De Unica Foundation werd in 2007 opgericht door Unica. De stichting steunt hulpprojecten in ontwikkelingslanden door haar kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek op een structurele en duurzame wijze te delen met de lokale bevolking. Met de oprichting van de stichting geeft Unica invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat verder gaat dan het scheiden van afval of het doneren van geld aan een goed doel.

De stichting Unica Foundation steunt hulpprojecten van ontwikkelingsorganisaties in Nepal met technische voorzieningen en kennis. Hiermee helpt de stichting de primaire leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. De Unica Foundation heeft inmiddels duizenden Nepalezen en complete dorpen geholpen aan drinkwater, sanitair, zonne-energie, irrigatie en verbeterde kooktoestellen. Verbeteringen die grote impact hebben op de vaak afgelegen dorpen in Nepal.

De stichting helpt niet alleen door geld te doneren aan lokale hulpprojecten, maar juist ook door haar kennis te delen. De nadruk ligt op duurzame, structurele oplossingen die relatief eenvoudig te integreren zijn binnen de mogelijkheden van het land. Dat doet de stichting veelal in samenwerking met lokale ontwikkelingsorganisaties, zoals het Nepalese Rode Kruis. Uitgangspunt hierbij is dat de bevolking zelf actief meewerkt aan de projecten. De Unica Foundation ondersteunt en begeleidt de projecten ter plaatse met eigen projectleiders, docenten en vrijwilligers.

Meer informatie 
Voor meer informatie over de Unica Foundation verwijzen we u naar www.unicafoundation.nl.

U kunt ook contact opnemen:
Stichting Unica Foundation
De Wel 15, 3871 MT Hoevelaken
Postbus 202, 3870 CE Hoevelaken
T:  +31 33 750 86 86
E:  info@unicafoundation.nl